Agra, Hindistan gezisi notlarım – Mart, 2015

Grafik Tasarım - Beykent Üniversitesi - 1990 doğumlu, grafik tasarım, 3D modelleme, yazılım ve animasyonla ilgilenir. Ayrıca Grafikbu.com'da grafik tasarım hizmetleri verir.
27.03.2015
3.784
A+
A-

Sayfa / Page: [1. Delhi] [2. Agra] [3. Chennai]

AGRA, HİNDİSTAN

Bu yazı, Hindistan gezisi notlarım – Mart, 2015’in 2. sayfasıdır.  Agra, Hindistan gezisi hakkında bilgi vermektedir. Gezimi baştan okumak için 1. Sayfaya gitmek için tıklayın. Dilerseniz buradan Sayfa 3’e geçip Chennai, Hindistan hakkında gezi notlarımı da görüntüleyebilirsiniz.

Agra, Hindistan (09.03.2015)

Agra, Delhi’ye yaklaşık 204 KM uzakta yer alır, Taj Mahal ve Agra Fort (Agra kalesi) gibi önemli tarihi yerlerinin bulunduğu şehirdir.

Buraya Delhi’den ulaşım ise tren, otobüs,havayolu ve araba ile mümkündür. Tren biletleri internetten alınabiliyor ama ne yazık ki sadece Hindistan bankasına ait bir kredi kartıyla satın alabilirsiniz, uluslararası yani Türk kredi kartları kabul edilmiyor çok kez denedim ama zamanla bu kuralı değiştirebilirler sadece şu an için bu mümkün değil. Üyelik dahi Hindistan telefon numarası gerekiyor. Ama yine de siteyi sizinle paylaşmak gerekirse, IRCTC.co.in adresinden Hindistan Demiryolu websitesine ulaşabilirsiniz. Bir havayolu ile uçmak isterseniz, bunun için uçak biletlerinin pahalı olduğunu belirtmek isterim, ama yine de bir havayolu şirketiyle uçmak isterseniz Air India, IndiGo, Jet Airways gibi havayollarını tercih edebilirsiniz. Delhi’den Agra’ya kadar Yamuna Road adında bir cadde var bu cadde sizi hedefe direkt götürüyor, hedefe ulaşmak yaklaşık 2,5-3 saat sürüyor.

Agra şehrinden 360’C fotoğraflar

Agra’ya yolculuk ve Agra şehri

Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım ve bundan bir önceki gece Fenerbahçe- Galatasaray derbisi oynanmıştı, Fenerbahçe, Dirk Kuyt’un golüyle 1-0 kazanmıştı.. İşte bugün Fenerbahçe galibiyeti uğruna.. Aşk sarayı Tac Mahal’a Fenerbahçe formasıyla gitmeye karar verdim. En azından anlamlı 🙂 benim için TEK AŞK FENERBAHÇE.. Yamuna yolu üzerinden Agra’ya giderken..

Hindistan’da kutsal olarak kabul edilen bu inekleri, aslında büyük şehirlerde kolaylıkla göremezsiniz, mesela Delhi ve Chennai’de yollarda hiç inek görmedim çünkü onlar büyük şehirler. Tac Mahal’ı gerçekte ilk defa çıplak gözlerle ilk gördüğüm an 🙂

Taj Mahal (Tac Mahal)

Tac Mahal.. Belki siz de duymuşsunuzdur Taj Mahal’ın dünyanın en iyi 7 harikalarından biri olduğunu..  Şah Cihan tarafından yaptırılmıştır. 1632’de başlamıştır ve tamamlanması yaklaşık 22 yıl sürmüştür. Mükemmel bir mimarlık, mükemmel bir anıt. Taj Mahal, Babür İmparatörlüğü, Müslümanlar tarafından yapılmıştır.

Tac Mahal Hikayesi:

Şah Cihan’ın karısı Mümtaz Mahal, doğum sırasında hayatını kaybeder ve Şah Cihan kendi eşinin ölümüne çok üzülür, onun eşi Mümtaz Mahal anısına bir saray gibi anıt yapmaya karar verir.Yaklaşık 22 yıl sürdükten sonra Tac Mahal inşası tamamlanır ve bu yapı daha sonra dünyanın 7 harikalarından biri seçilir. Bugün Tac Mahal, Hindistan’ın en önemli turistik yerlerinden biri haline gelmiştir.

Tac Mahal’a giderken bir arkadaş edindim, adı Deepak. Bu adam ben senin baban gibiyim dedi, doğrusu biraz şüphe etmiştim ama adam iyi bir insan çıktı. Agra’da Tac Mahal’a ulaşmak için yaklaşık 300-400 metre kadar yürümek gerekiyor, yürürken arkadaş edindim bu arkadaş kendisi bana fotoğraf çekti, samimi bir insan İngilizcem ve kişiliğim  konusunda beni övdü 🙂 Daha sonra bu arkadaşla arkadaşın dükkanına gittik, orada bir kaç kişiyle tanışma fırsatım oldu, bana çay ikram ettiler ve güzel muhabbetler ettik. Ve ilgimi çeken başka bir şey ise, dükkanına gitmeden önce Tac Mahal’den çıkarken, Deepak’ın benden gelen bahşişi almayı reddetmesiydi. Tac Mahal dönüşünde dahi Auto parasını bana ödetmedi.. Bu insanlar genelde para kazanmanın yolunu ararlar ama bu işte güzel arkadaş edinme var, öyle sanıyorum ki, burada tanıştığım bu arkadaş benim kişiliğimi sevdiğinden dolayı bahşiş almayı kabul etmedi.

Deepak Suneja – Tac Mahal dönüşü.

Eğer Tac Mahal’a gidiyorsanız ve yanınızda bir rehber veya fotoğraf çekecek birisine ihtiyaç duyuyorsanız, veya bunlara ihtiyaç duymuyorsanız da bile benim gibi bu arkadaşla buluşmak istiyorsanız, bu arkadaşa güvenebilirsiniz. Bu arkadaşın şirketini sizinle paylaşıyorum, bu arkadaşa destek olmak isteyenler için; tajtravelservices.com adresinden iletişim yoluyla kendisine ulaşabilirsiniz, size yardımcı olacaklardır.  Buluşursanız, benim adıma bir selam iletirseniz sevinirim.

Tac Mahal giriş kapısı aynen böyle, bir kale gibi yapı.. Buradan bilet alınıyor bilet ücreti ise yabancılar için 750, SAARC ülkeleri (yani Pakistan,Nepal,Srilanka, Maldivler vs.. gibi güney asya ülkeleri 500, Hindistan vatandaşları için ise 20 rupidir.  Ancak sadece Cuma günleri Taj Mahal girişleri kapalıdır.

Giriş biletleri, bu giriş kapısının önünde satılıyor. Önünde bir kuyruk oluşur, insanlar bu kuyrukta bekleyip satış noktasına doğru ilerliyorlar. İlk önce güvenlikler, turistlerin kendilerini ve yanında getirdikleri eşyaları (çantalar falan) özel kontrol eder ve turistleri güvenli bir şekilde Tac Mahal’a alınırlar.

Ve Tac Mahal’deyim.. 🙂

Tac Mahal’a doğru yürümeye devam ederken.. Evet burası Tac Mahal’ın önündeki yeşillik.. Süs havuzu, ağaçlar, fotoğraf çekmek için özel basamaklar vs.. gibi şeyler..

Tac Mahal’ın içi
Cami – The mosque

Tac Mahal’ın tam karşısında (yan karşısı) Şah Cihan, Tac Mahal’ın hemen yanına da bir cami de yaptırmış. Kırmızı kuledeki (Red Fort) malzemelerine benziyor.. Kırmızı renkli bir cami.

Tac Mahal’ı avucuma aldığım an 🙂Tac Mahal’den Tac Mahal girişine doğru bakış. Giriş kapısı ve az önce bahsettiğim süs havuzu,fotoğraf çekmek için basamaklar falan buradan görülebiliyor.Yamuna nehiri..  Tac Mahal’ın en önemli manzara itemlerinden biri.

 

 

Agra Fort

Agra’nın kalesi, Agra fort..  Tıpkı Delhi’de gördüğüm Red Fort gibi.. Yine Şah Cihan tarafından yaptırılmış bir kale.

 

Agra gezim sona ermiştir. Ertesi gün Chennai’ye hareket edecektim.. Chennai gezimi okumaya başlamak için tıklayın!

Sayfa / Page: [1. Delhi] [2. Agra] [3. Chennai]

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Yazarı instagram'da takip edin

zdaylan.com yapımı ve güvencesiyle, GrafikBu.com hizmetinize açılmıştır.


Web Tasarım - Blog hizmetleri - E-Ticaret Sitesi - 3D Modelleme - Logo Tasarım - Video Prodüksiyon - Kurumsal Kimlik gibi, daha çok grafik tasarım ağırlıklı ürünlerimize göz atabilirsiniz.

GrafikBu.com'u ziyaret etmek için tıklayın >>

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. şükran meydan dedi ki:

    slm, zübeyir bey .ok güzel anlatmışsınız . biletimizi aldık 3 kişi gideceğiz araştırma yaparken size rastlamam iyi oldu doğrusu. rica etsem günlük tur için ne kadar ücret verdiğinizi hatırlıyorsanız yazar mısınız ? bütçe çıkarmaya gayret ediyrum da 🙂 firma ya mail attım ama cevap yazmadılar .
    şimdiden ..çok
    teşkkürler

    1. zdaylan dedi ki:

      Merhaba Şükran hanım, günlük yapacağınız masraflar size bağlı. Yani ne kadar yeri gezeceksiniz, ne kadar yemek yiyeceksiniz, ne kadar auto kullanacaksınız ne kadar alışveriş yapacaksınız ya da müzelere para harcayacaksınız ona göre değişir. Size tavsiyem; Hindistan olsun ya da başka bir ülke olsun fark etmez, bir ülkeye gitmeden önce kendiniz için bilgisayarda bir yazı çıkartın. Mesela nereleri gezeceksiniz, 10 TL kaç rupi, Delhi-Agra ulaşım ücreti vs.. gibi bilgileri girin bir de Google haritalarda Delhi (gideceğiniz yerin Delhi olduğunu varsayıyorum) haritasını çıkarıp haritasını painte yapıştırın. Meydanı ve konaklayacağınız yerleri siyah işaretleyin gideceğiniz ve gezmek istediğiniz mekanları kırmızıya işaretleyin, daha sonra bunların çıktısını alın. Bir mekana gittiğinizde dönerken şimdi nereye gideyim diye kağıdı açıp aklınıza gelmeyecek planları tekrar görmüş olur ve yakın bir mekana daha gitmiş olursunuz. Ülkeye gitmeden önce bütün bu planlarınızla, günde ne kadar bütçeye ihtiyacınız olduğunu da anlamış olacaksınız. Ancak plansız giderseniz işte o zaman ne yapacağınızı şaşırır, az gezip gereksiz masraflar yaparsınız. Bana günde 5000 rupi yeterli oldu çünkü gideceğim mekanlar belli, otelime geri dönecek kadar bütçe belli, yemek yiyebileceğim garanti.Fazladan kalınca da yarın için harcıyorum. 5000 INR = 217 TL Bu arada biletleri almışsınız ama vize konusunda bir şey yazmamışsınız umarım vizeniz de hazırdır, eğer değilse Hindistan vizesi hakkında bu yazımdan bilgi edinin => https://www.zdaylan.com/hindistan-vizesi-nasil-alinir-gerekli-evraklar-ve-yardimci-bilgi/ ayrıca yurt dışı seyahatı öncesi hatırlatma olarak bu yazımı gözden geçirmenizde fayda var => https://www.zdaylan.com/yurt-disi-seyahati-oncesi-dikkat-edilmesi-ve-yapilmasi-gerekenler/İyi tatiller!