Flight Simulator – Otomatik yükseklik sabitleme / belirleme (Altitude kullanımı)

27.08.2013
3.825
A+
A-
Flight Simulator – Otomatik yükseklik sabitleme / belirleme (Altitude kullanımı)

Uçağınızın yüksekliğini sabitlemek için önce Altitude değeri girilir, ALT HLD butonu aktif edilir ve bunu işlemesi için ise CMD A (Auto-Pilot) butonu aktif edilir.

 

Altitude (tırmanış/yükseklik) ayarlama

Örneğin Altitude değerini 10.000 FT girdiniz ve siz şuanda **.000 FT’desiniz  10.000 FT a yükselmek / alçalmak (10.000 FT üzerindeyseniz) için önce Altitude değerine 10000 yazıyoruz hemen altındaki ALT HLD başlıklı butonu aktif ediyoruz sonra yanındaki CMD A (Auto-Pilot) butonuna tıklıyoruz.. Bu adımları yaptığınız halde uçağınız 10.000 FT’e yükselecek veya alçalacak (eğer 10.000 FT üstündeyseniz).  Uçağınız 10.000 FT’de sabit gidecektir. Bu butonlar aktifken uçağınız ne yukarı ne aşağı gider sadece direksiyonu sağa-sola olarak kullanabilirsiniz.

(Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

1

VERT SPEED Nedir? Ne zaman kullanılır?

Altitude’a vermiş olduğunuz değere doğru yükseliş & alçalış hızını ayarlar.  Mesela şuanda 5.000 FT’de siniz ve 10.000 FT’e yükseleceksiniz bunu yukarıdaki belirttiğim şeklinde ayarladınız o zaman VERT SPEED değeri varsayılan olarak 1800 olacaktır bu değeri yükseltmeniz halinde uçağınız daha hızlı bir şekilde 10.000 FT’e tırmanmaya başlayacaktır.

3

Örnek: Altitude 10.000 FT (Ayar yapıldı) VERT SPEED: 3000 yapınca 10.000 FT’e 3000 x hızında yükselecektir ama alçalış için eksiye indirmeniz gerekiyor 10.000 FT’tesiniz 5.000 FT e hızlı alçalmak istiyorsunuz o zaman -3000 FT ya da isteğe bağlı değer (ama eksi olacak) olarak ayarlamalısınız.

Kısaca Altitude ayarlama:  Altitude değeri girilir ,  ALT HLD butonuna ve daha sonra CMD A butonuna tıklanır.

Ayarlanmış görünümü böyle;

2

 

Diğer dersler ilginizi çekebilir:

Flight Simulator’da rota belirleme
Flight Simulator’da rota ekledikten sonra uçağı rotaya doğru götürme (rotaya bağlama, rotayı takip etmesi)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Yazarı instagram'da takip edin

zdaylan.com yapımı ve güvencesiyle, GrafikBu.com hizmetinize açılmıştır.


Web Tasarım - Blog hizmetleri - E-Ticaret Sitesi - 3D Modelleme - Logo Tasarım - Video Prodüksiyon - Kurumsal Kimlik gibi, daha çok grafik tasarım ağırlıklı ürünlerimize göz atabilirsiniz.

GrafikBu.com'u ziyaret etmek için tıklayın >>

zdaylan
Grafik Tasarım - Beykent Üniversitesi - 1990 doğumlu, grafik tasarım, 3D modelleme, yazılım ve animasyonla ilgilenir. Ayrıca Grafikbu.com'da grafik tasarım hizmetleri verir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Birol ÖZ dedi ki:

    Kıymetli Kardeşim;

    Ben 54 Yaşında Filihgt Simülatör X:Steam Edition Uçak Simülasyonlarına oldum olası merakım var. Bu oyunu da yeni aldım. Uçma ile ilgili bilgiler edinmek istiyorum.
    Senin açıklamalarını okuyorum. ALLAH RAZI OLSUN. Çok Faydalı

    Bana bu konuda yardımcı olabilirmisin?

    Uçağı pistten kalkmadan ayarlarını yapmak,gideceğim hava alanına göre sabitlemek, inişte uçağın hızını nasıl düşüreceğim? Birde kule ile nasıl irtibat kurmam gerekiyor? Konuşulanları duyabilmem için ne yapmalıyım?

    Bana bu konuda yardımcı olabilirsen, sana minnettar olurum.

    birol.oz@hotmail.com

    Şimdiden teşekkür ederim.

    1. zdaylan dedi ki:

      Merhaba,

      50’li yaşlarda Flight Simulator kullanan çok arkadaş gördüm , sizi de aralarında görmek ne güzel. Yani güzel bir simulatora sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

      Uçağı havalandırmadan önce flap değerleri 15% derece kadar düşürülür. Motor tam güç verilir. Hızınıza bağlı olarak ve 250 knots hızını 10,000 ft içinde geçmeyecek bir şekilde 5 ile 10,000 ft uygun bir irtifada flapsleri kapatıp , 10,000 FT’den sonra 330-350 knots hızında uçun. Bu dediklerimi gerçekleştirmeniz durumunda daha zevkli ve gerçekçi bir uçuş deneyimi yaşyacaksınız.

      Havalimandan diğer havalimana sabitleme derken rota belirtmekten bahsediyor olmalısınız? o halde rota belirleme dersi burada => https://www.zdaylan.com/flight-simulator-rota-ayarlama/

      İnişte hızımı nasıl düşüreceğim? diye sormuşsunuz. Öncelikle şunu belirteyim, hızı ayarlamak için 2 tane yöntem vardır. 1) En az bir adet, Türkçe’de oyun kolu dediğimiz “joystick”e sahip olmanız gerekmektedir. Joystick ile motorun hızını , uçağın hareketlerini klavyeye göre daha rahat gerçekleştirebilirsiniz. 2) Hız sabitleme, hız belirleme IAS MACH ile yapılabilir ancak IAS MACH kullanımı hakkında henüz bir makale yazmış değilim. YouTube’dan IAS MACH FSX diye aratırsanız eminim ki bu konuda size yararlı olacak videoları bulabilirsiniz.

      Kule ile irtibat kurma konusuna gelirsek bunu genelde IVAO ile yapıyorlar fakat bu uzun iş, bunu araştırarak yapabilirsiniz. IVAO’ya üyelik gereklidir.

      1. BİROL ÖZ dedi ki:

        Bıkmadan, Usanmadan Herkese En Ayrıntılı Şekilde Bilgi Veriyorsunuz.

        Gerçekten takdir etmemek mümkün değil.Ailenizden aldığınız terbiye ve kendinizi iyi yetiştirdiğiniz belli.

        Bu anlamda; size ve ailenize de çok çok teşekkür ediyorum.

        Knots uçağın göstergelerinde neresindedir?

        Uçağın hızını manüel girmem gereken yer neresi?

        Uçacağımız hava alanına kaç mil ya da kaç saat kaldığını nasıl anlayabilirim?

        Cahilliğimi mazur görün ama bu işte çok yeni ve oldukça acemiyim. Ancak uçmayı çok seviyorum ve öğrenmenin de yaşı olmadığının bilincindeyim.İlk başladığımdan bugüne her gün üzerine yeni bir şeyler koyarak ilerliyorum.

        Size özelden de yazabilirmiyim?

        Vermiş olğuğunuz tüm bilgiler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

        1. zdaylan dedi ki:

          Merhaba Birol hocam, hakkımda yazdığınız güzel yorumlarınız için teşekkür ederim 🙂

          Eğer UNUTMAZSAM ve işlerim fazla yoğun olmazsa; bu akşam sizin için, kendi sitemde aşağıdaki sorularınıza uygun birkaç makale hazırlayacağım;

          Knots uçağın göstergelerinde neresindedir?

          Uçağın hızını manüel girmem gereken yer neresi?

          Uçacağımız hava alanına kaç mil ya da kaç saat kaldığını nasıl anlayabilirim?

          Onları da öğreneceksiniz, hiç şüpheniz olmasın. Kendi blogum zdaylan.com üzerinde kendi tutorialim olan her makalede detaylı anlatımlarla devam edeceğim yani kolay öğrenebileceğinizden eminim. Kendinize iyi bakın.

          1. zdaylan dedi ki:

            Sözümü yerine getirdim 🙂 Flight Simulator’da uçak hızı belirleme: https://www.zdaylan.com/flight-simulator-ucak-hizini-belirtme-otomatik-hiz-ve-iasmach-ayarlari/

            Flight Simulator’da navigasyon bilgi ekranı: https://www.zdaylan.com/flight-simulator-gps-navigasyon-bilgi-ekrani/

  2. Samet dedi ki:

    Hocam elleine sağlık bi kaç eksiğim vardı bütün yazılarını okudum ve hepsi biribirinden güzel olmuş buraya yorum attım lakin hepsi çok iyi

    1. zdaylan dedi ki:

      Merhaba, bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim ?

  3. sedat erdoğan dedi ki:

    Zübeyir kardeşim; FSX ile ilgili açıklamalarından dolayı sana sonsuz teşekkürler……
    O kadar sade, anlaşılır ve temiz biçimde ifade etmişsinki gerek resimli ,gerekse videolu anatım olarak çok çok faydalandım.
    Başka sitelerdede olmasına rağmen tam anlaşılır değil,tabiri caizse çorba gibi…öncesi-sonrsı belli değil,,,,,ama senin ifadelerinde kafa karıştırıcı laf karmaşası yok,gereği kadar özünü anlaşılır biçimde vermişsin ,,,,,birde ifadelerini kare-dikdörtgen gibi kırmızı çizgilerle sınırlamışsın,yerleri görünsün diye, MÜKEMMEL olmuş,,,,TEBRİKLER
    Güncellemelerinin devamını bekliyoruz,yine takıldığımız yer olursa görüşmek üzere,,,,,, Başarılar

    1. zdaylan dedi ki:

      Selam, faydalı olabildiğime bir kez daha sevindim ve yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim 🙂 İyi uçuşlar.