Gaziantep gezisi ve notları 1-2 Aralık | 2014
Adana – Gaziantep – İslahiye, Gaziantep
Türkiye’nin en meşhur yemekleri ve tatlılarının bulunduğu mekan Gaziantep gezisindeyiz..
Gezidekiler: Elif Daylan Ekşi (Ablam), Gökhan Ekşi (Eniştem) ve Serhan Ekşi (Eniştemin
1 Aralık sabahı Gaziantep şehrinde oluşan yoğun sis nedeniyle Gaziantep’e olan direkt uçuşumuz iptal oldu, tabi durum böyle olunca uçuşumuzu aynı gün Adana üzerinden gerçekleştirdik. Adana’da yaklaşık 1-2 saat kaldıktan bu şehri bırakıp İslahiye’ye hareket ettik. İslahiye’de Serhan kardeşimizi askere bıraktık daha sonra Gaziantep’i gezdik.
Uçuştan kareler 🙂
Onlar İstanbul Sabiha Gökçen havalimanından, ben ise İstanbul Atatürk Havalimanından.. Adana’ya uçmaya başlıyoruz..
Adana
Adana’da buluştuk 🙂 Bu ili terk edip İslahiye’ye gitmeden önce bir kebap yememiz gerekiyordu 🙂
Kebapçı Koço
Kebabımızı Koço’da yedik. Kebap Koço’da güzeldi ama yanında fazla malzeme dağıtmadılar yani Adana mezesi ile kebap yemek istiyorsanız alternatif olarak size Şendoğan Kebapçı’yı öneririm. Geçen sene yine Aralık ayı idi Adana’da bu lokantada kebap yediğim için biliyorum. Hem mezeleri bol hem kebabı lezzetli. Diğer alternatif ise Eyvan Kebap (denemedim ama orada popülermiş). Bekir usta da alternatiflerden biri olabilir ama çok beğenmedim yine de Şendoğan Kebap’ı tavsiye ederim.
İslahiye
Serhan kardeşimizin askerlik yapacağı şehire geldik. İslahiye’den kareler..
Mavi Köşe – İslahiye
Künefe yemek için Mavi Köşe’ye geldik.
İslahiye merkezinde bir çay bahçesinde..
Gaziantep
Asker kardeşimizi bıraktıktan sonra İslahiye’den ayrıldık, Gaziantep’te otelimize yerleştik.
Gaziantep’te otel
Gaziantep’te Grand Hotel’de konakladık. Grand Hotel hijyenik, rahatlık,ücret ve merkeze yakınlığı bakımından uygun bir oteldir. Alternatif olarak yine merkezde bulunan sakin bir otel Royal Hotel’i de tavsiye ederim. Ayrıca Dedeman,lbis,Teymur,Holidayinn vs.. gibi bir çok otel de mevcut. Hatırlatmakta fayda var, Booking.com üzerinde güvenle dilediğiniz oteller için rezervasyon yapabilirsiniz.
Gaziantep’te nerede ne yenir?
Gaziantep’in en meşhur yemekleri ve yemekleri genelde İmam Çağdaş’da yenir. Gaziantep’te kime sorarsanız sorun, insanların çoğu İmam Çağdaş’ı önerecektir.
İmam Çağdaş
İmam Çağdaş’ta en meşhur yemeği Ali Nazik olarak bilinir. Onun dışnda lahmacun da lezzetliydi. Kebabı konuşursak Adana’da ki gibi lezzetli olmadığı kesin tabi 🙂 ama yine de yemeğe değer bir damak tadı var.
Lahmacun
Ali Nazik
Kebap
Baklava
İmam Çağdaş’ta 3 adet tekil baklava 10 TL. Evet şaka değil, ama yine de yemeye değer bir lezzeti var 🙂 Siz burada turist gibi sayıldığınızdan pahalı oluyor ama sanırım İmam Çağdaş’ın sitesinden sipariş etseniz veya oradan kiloluk baklava alırsanız öyle sanıyorum ki 55-60 TL gibi bir fiyat biçerler.
İmam Çağdaş mekanından kareler
Gaziantep kalesi
Eskici Konak
Tarihi bir mekanda kahve servisi yapılıyor. Çok çeşit kahveler servis ediliyor. Ziyaret etmeye değer güzel bir mekan.
Orkide Pastanesi
Eğer katmer yemeden dönmek istemiyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Orkide Pastanesi Gaziantep’te katmer yemek için en sık tercih edilen mekanlardan biridir. Burada kahvaltı da yapabilirsiniz. Kahvaltı fiyatı ise şu an için 30 TL.
Katmer
Bol fıstıklı ve içinde kaymak bulunur (sanırım anlatmaya gerek yok :P) Katmer masamıza gelince aklımıza gelen ilk soru şu oldu; acaba bu fazla mı bunu bitirebilir miyiz ? aslında çok yanlış bir düşünceydi, beklenildiği gibi ağır gelmedi ve hemen bitirdik 🙂 Katmer Gaziantep’te genelde sabah kahvaltısında tüketilir. Eğer katmer yiyecekseniz kahvaltı yapmadan önce yemelisiniz. Biz yanına hafif bir kahvaltı seçtik yani peynir pidesi 🙂
Royal Hotel
Şirvan Baklava & Kebap
Gaziantep’te şehir merkezinde bir çok baklavacı görürsünüz ama hangisini seçmekte pek karar veremezsiniz. Orada sıradan bir Gaziantepli, Güllüoğlu’na gitmez onun yerine Gaziantep şehrine daha ve sadik daha iyi bir dükkana gitmeyi tercih ederler. Burada biz Şirvan’a geldik . Burası da baklavasıyla tanınan bir baklava dükkanı. Deneyebilirsiniz.
Merkez – Gaziantep kalesi, Bakırcılar çarşısı ve diğer çarşılar..
Gaziantep kalesi ziyarete kapalıydı. Sanırım kışın kapalı yazın açık tutuyorlar bu kaleyi. Bunun yerine merkezi ve çarşıları dolaştık.
Bakırcılar çarşısı
Zincirli Bedesten Çarşısı
İlk Gülloğlu dükkanı
Zeugma Müzesi
Gezmeyi ve tarihi yapıları görmeyi seven biriyseniz burayı mutlaka ziyaret edin. Zeugma Müzesinde çok eskilerden beri yapılmış mozaik duvarlar var. O zamanlar bilgisayar yoktu belki boya da yoktu ama bunu yıllar önce yapanlar, her türlü taşları bula bula yapmış ve kendilerini çizmişler.
Dönüş
yine uçuş iptal oldu ve yine Adana’ya gitmek zorunda kaldık 🙂 Adana’da bu sefer Bekir Usta’dayız.
Adama Şakirpaşa Havalimanı
Ve turumuzun sonuna geldik 🙂 Bir başka gezi ile görüşmek üzere..